Често Задавани Въпроси


1. Защо да използвам Супресор?

За всеки човек, дори и неспециалист в областта на използване на огнестрелно оръжие е добре известно, че при произвеждането дори само на един изстрел се създава силен шум и откат. Тези ефекти се причиняват от газовете с високо налягане, които излизат от дулото на оръжието непосредствено след куршума и довеждат до трайно увреждане на слуха и централната нервна система на човека, а освен това те имат и кумулативен ефект /натрупват се/ върху организма! Когато Супресора се използва за ловни цели животните, които не са обект на отстрел остават спокойни, като по този начин се намалява влиянието на човека върху природата! Използването на Супресора за спортни цели позволява да се изградят стрелбищни центрове в непосредствена близост до жилищни сгради и провеждане на интензивни тренировки.

2. Как да избера правилния за мен модел?

- Ако най-често ще използвате Супресора за лов на гонка и оръжието Ви е оборудвано със съответната за това оптика с малка кратност или бързомер то тогава за Вас най-удачният вариант би бил SLIM!
- Ако най-често използвате Супресора за индивидуален лов /на ход или от чакало/ и търсите максимална ефективност, то за Вас е модела HUNTER!
- Ако Вашето оръжие е полуавтоматично или е в „магнум“ калибър Вие се нуждаете от SPECIAL!
*** Посочените по-горе препоръки не са задължителни и Вие може да използвате всеки модел за всяка цел и при всякакви обстоятелства!

3. Как мога да закупя Супресор?

Преди да закупите Супресор Вие трябва да имате издадено разрешително за закупуване и пренасяне на Супресор, издадено от служба КОС към РПУ на МВР.

4. Къде мога да пробвам / тествам?

1. Стрелбищен комплекс Кондор – Слънчев бряг – телефон: 0889 898 692
2. Стрелбищен комплекс Армс М - Стара Загора – телефон 0888 213 380
3. Стрелбищен комплекс БЛРС – Ловеч – телефон 0878 729 431
4. Стрелбищен комплекс Диана – с. Лозен /област София/ – от 01.06.2020 год.
5. Стрелбищен комплекс Сокол – с. Труд /област Пловдив/ – от 01.06.2020 год.

5. Колко дълъг е живота на един Супресор?

Всеки един Супресор има определен ресурс, както например цевта на всяко едно оръжие. Колко дълъг е живота на един Супресор е относително и зависи от калибъра на оръжието, използваните боеприпаси, начина му на употреба и поддръжка. Ако Супресора се поддържа / почиства редовно и не влиза в режим на прегряване то живота му значително се увеличава и може да достигне няколко хиляди изстрела.