Често задавани въпроси

question_answer Защо да използвам Супресор?

За всеки човек, дори и неспециалист в областта на използване на огнестрелно оръжие е добре известно, че при произвеждането дори само на един изстрел се създава силен шум и откат. Тези ефекти се причиняват от газовете с високо налягане, които излизат от дулото на оръжието непосредствено след куршума и довеждат до трайно увреждане на слуха и централната нервна система на човека, а освен това те имат и кумулативен ефект /натрупват се/ върху организма! Когато Супресора се използва за ловни цели животните, които не са обект на отстрел остават спокойни, като по този начин се намалява влиянието на човека върху природата! Използването на Супресора за спортни цели позволява да се изградят стрелбищни центрове в непосредствена близост до жилищни сгради и провеждане на интензивни тренировки.

question_answer Как да избера правилния за мен модел?

• Ако най-често ще използвате Супресора за лов на гонка и оръжието Ви е оборудвано със съответната за това оптика с малка кратност или бързомер то тогава за Вас най-удачният вариант би бил SLIM!
• Ако най-често използвате Супресора за индивидуален лов /на ход или от чакало/ и търсите максимална ефективност, то за Вас е модела HUNTER!
• Ако Вашето оръжие е полуавтоматично или е в „магнум“ калибър Вие се нуждаете от SPECIAL!
Посочените по-горе препоръки не са задължителни и Вие може да използвате всеки модел за всяка цел и при всякакви обстоятелства!

question_answer Как мога да закупя Супресор?

Преди да закупите Супресор Вие трябва да имате издадено разрешително за закупуване и пренасяне на Супресор, издадено от служба КОС към РПУ на МВР.

question_answer Къде мога да пробвам / тествам?

Слънчев бряг
Стрелбищен комплекс "Кондор"
phone 0889 898 692
Стара Загора
Стрелбищен комплекс "Армс М"
phone 0888 213 380
Ловеч
Стрелбищен комплекс "БЛРС"
phone 0878 729 431
с. Лозен /област София/
Стрелбищен комплекс "Диана"
phone 0888 717 676
с. Труд /област Пловдив/
Стрелбищен комплекс "Сокол"
phone 0896 651 916

question_answer  Колко дълъг е живота на един Супресор?

Всеки един Супресор има определен ресурс, както например цевта на всяко едно оръжие. Колко дълъг е живота на един Супресор е относително и зависи от калибъра на оръжието, използваните боеприпаси, начина му на употреба и поддръжка. Ако Супресора се поддържа / почиства редовно и не влиза в режим на прегряване то живота му значително се увеличава и може да достигне няколко хиляди изстрела.